Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον ρυθμό των αποτελεσμάτων οι ευρωαγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα δίνουν κατεύθυνση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η προσοχή στραμμένη στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο "γύρισαν" τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το θετικό τους ξεκίνημα, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα, σε αναζήτηση βραχυπρόθεσμης κατεύθυνσης.

Τα αποτελέσματα που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί παρουσιάζουν μικτή εικόνα, με την ABB να εμφανίζει καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη για το γ' τρίμηνο, αλλά την Credit Suisse να καταγράφει πτώση που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών και να ανακοινώνει σχέδια για αύξηση κεφαλαίου (η μετοχή της άνοιξε με πτώση 2,7%).

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν την αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ, όπου ίσως δοθούν ενδείξεις για τις περαιτέρω κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε ότι αφορά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης –αν και οι αναλυτές δεν αναμένουν κάποια ανακοίνωση για το θέμα.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,46% στις 361 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κινείται 0,27% χαμηλότερα στις 6.327 μονάδες, ενώ κατά 0,34% υποχωρεί ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.658 μονάδες, και οριακές απώλειες καταγράφει ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης, στις 10.143 μονάδες. 

Χαμηλότερα κατά 0,19% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 10.081 μονάδες, κατά 0,49% ο πορτογαλικός PSI στις 5.387 μονάδες και κατά 0,26% ο ιταλικός FTMIB στις 22.211 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v