Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον ρυθμό των αποτελεσμάτων οι ευρωαγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου δίνουν κατεύθυνση στις ευρωπαϊκές αγορές, με το Λονδίνο να εμφανίζει τη μεγαλύτερη πτώση. Ισχυρές πιέσεις σε μετοχές του τραπεζικού και μεταλλευτικού κλάδου. Πτωτικά τα futures της Wall Street.

Αρνητικό πρόσημο στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς μετά τις χθεσινές αποφάσεις της Fed, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου των ευρωπαϊκών εταιρειών. Τα απογοητευτικά αποτελέσματα των Deutsche Bank και Barclays δημιουργούν ισχυρές πιέσεις στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, ενώ πτωτικά κινούνται και οι μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου, καθώς το ράλι του δολαρίου -μετά την ανακοίνωση της Fed- καθιστά ακριβότερα τα εμπορεύματα.

Η Shell ανακοίνωσε πτώση στα κέρδη γ' τριμήνου, η Total πτώση 23% στα καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη το γ' τρίμηνο, η Sanofi καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα, όπως και η Nokia, η Swiss Re εμφάνισε απρόσμενη αύξηση των κερδών της, η Air France μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση κερδών, ενώ η Sandander –η μεγαλύτερη τράπεζα της ευρωζώνης- ανακοίνωσε αύξηση των καθαρών κερδών της κατά 5%. Εν τω μεταξύ, η Deutsche Bank ανακοίνωσε ζημίες 6,6 δισ. δολαρίων, ενώ γνωστοποίησε ότι δεν θα δώσει μέρισμα το 2015 και το 2016.

Η μετοχή της Deutsche Bank καταγράφει πτώση 4,8% και της Barclays 5,2%, ενώ απώλειες από 3 έως 4,6% καταγράφουν οι μετοχές των BHP Billiton, Rio Tinto και Anglo American.

Η Fed χθες διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της, αφήνοντας ανοικτό να λάβει απόφαση για αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής της στην επόμενη συνεδρίασή της, τον Δεκέμβριο. Παράλληλα, σε αντίθεση με τον Σεπτέμβριο, αυτή τη φορά δεν έκανε αναφορά στις παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,5% στις 374 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου καταγράφει απώλειες 1,10% στις 6.367 μονάδες, λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της Shell, ενώ κατά 0,87% υποχωρεί ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.848 μονάδες και κατά 0,44% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης 10.784 μονάδες.

Απώλειες 0,83% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 10.335 μονάδες και 1,1% για τον ιταλικό FTMIB στις 22.432 μονάδες, ενώ αντιθέτως κέρδη 1,12% σημειώνει ο πορτογαλικός δείκτης PSI στις 5.429 μονάδες.

Πτωτικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500 (-0,5%), Dow Jones (-0,5%) και Nasdaq (-0,6%).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v