Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές

Οι δηλώσεις Yellen φαίνεται πως ικανοποιούν τους επενδυτές στην Ευρώπη, με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να κάνουν μίνι ράλι μετά τις βαριές χθεσινές απώλειες. Άνοδος 200 μονάδων στα futures του Dow Jones.

Οι δηλώσεις της επικεφαλής της Fed ότι η αμερικανική οικονομία είναι αρκετά ισχυρή για να οδηγήσει σε τόνωση της απασχόλησης και πως οι ανησυχίες αναφορικά με το ενδεχόμενο ισχνότερης οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα και σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες δεν θα επηρεάσουν τα σχέδια για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, δίνουν ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ωστόσο, παραμένει βαριά η «σκιά» του σκανδάλου της Volkswagen και έτσι δεν αποκλείεται οι ευρωαγορές να καταγράψουν εβδομαδιαίες απώλειες.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ιαπωνίας, που έδειξαν ότι ο δομικός πληθωρισμός επέστρεψε σε αρνητικό πρόσημο τον Αύγουστο για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2013.

Αργότερα σήμερα πρόκειται να ανακοινωθεί η τρίτη εκτίμηση για το αμερικανικό ΑΕΠ του β' τριμήνου και για το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 3,05% στις 350 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 2,51% στις 6.111 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 3,51% στις 4.500 μονάδες και κατά 2,81% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.692 μονάδες.

Κέρδη 2,6% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 9.534 μονάδες, 1,98% για τον πορτογαλικό PSI στις 5.056 μονάδες και 3,29% για τον ιταλικό FTMIB στις 21.259 μονάδες.

Η μετοχή της Volkswagen ενισχύεται κατά περισσότερο από 3%, εν αναμονή της τοποθέτησης του νέου επικεφαλής της εταιρείας, ο οποίος εικάζεται ότι θα είναι ο επικεφαλής της Porsche Matthias Mueller, ενώ ανακάμπτει και η μετοχή της BMW μετά τις διευκρινίσεις του περιοδικού Auto Bild ότι δεν έχει αποδείξεις για παραποίηση στοιχείων από την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Εν τω μεταξύ, σε ισχυρή άνοδο της Wall Street παραπέμπουν τα futures των S&P 500, Nasdaq και Dow Jones, με τα futures του Dow μάλιστα να ενισχύονται κατά 200 μονάδες.

Στα 1,1171 δολάρια διαμορφώνεται το ευρώ.

 

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v