Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι ευρωαγορές

Τα προβλήματα στην αυτοκινητοβιομηχανία και οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία δημιουργούν αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Το σκάνδαλο της Volkswagen, μετά και την ανακοίνωση της παραίτησης του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ το κλίμα επιβαρύνουν οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας εν όψει της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων και της επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης του κινεζικού ΑΕΠ. 

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,2% στις 346 μονάδες, ο FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,3% στις 6.013 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,2% στις 4.423 μονάδες και ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κατά 0,2% στις 9.594 μονάδες.

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία της έρευνας της GfK για το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία, που έδειξαν επιδείνωση του κλίματος για δεύτερο συνεχόμενο μήνα  λόγω των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία και τον χειρισμό του προσφυγικού/μεταναστευτικού προβλήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v