Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό πεδίο οι ευρωπαϊκές αγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, αν και παραμένουν τα "σύννεφα" μετά την ανακοίνωση των ισχνών στοιχείων για την κινεζική μεταποίηση, αλλά και εν μέσω του σκανδάλου της Volkswagen.

Προσπάθεια ανάκαμψης από το χθεσινό χαμηλό ενός μήνα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την ανοδική κίνηση όμως να περιορίζεται από τα ισχνά στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση, τα οποία εγείρουν ανησυχίες για τον ρυθμό ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον δείκτη PMI της Caixin/Markit έδειξαν πως η μεταποίηση υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εξίμισι ετών, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στο 47 τον Σεπτέμβριο, έναντι του 47,5 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στο προσκήνιο παραμένει και το σκάνδαλο της Volkswagen, που πλέον έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις, με τους αναλυτές να προσπαθούν να αποτιμήσουν την «επόμενη μέρα» τόσο για την εταιρεία όσο και για τη γερμανική και ευρωπαϊκή οικονομία. Η μετοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας συνεχίζει την πτώση της, καταγράφοντας απώλειες σήμερα μεγαλύτερες του 7%.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται 0,2% υψηλότερα στις 247 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,4% στις 5.957 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,2% στις 4.438 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 0,1% διαμορφώνεται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v