Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές τάσεις στις ευρωαγορές

Κινήσεις σταθεροποίησης στις ευρωαγορές, με την προσπάθεια ανόδου όμως να περιορίζεται από τις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία. Συνεχίζεται η ανάκαμψη στη μετοχή της Volkswagen, μετά την παραίτηση του CEO. Ώθηση στον DAX δίνουν τα θετικά στοιχεία του δείκτη Ifo.

Προσπάθεια σταθεροποίησης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το ήπια πτωτικό ξεκίνημα, με την μετοχή της Volkswagen να συνεχίζει να ανακάμπτει μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της, λόγω του σκανδάλου με τα νοθευμένα στοιχεία για τις εκπομπές ρύπων.

Παράλληλα, τα απρόσμενα θετικά στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία, δίνουν ώθηση στον δείκτη DAX, που έφτασε να ενισχύεται έως και 0,9% αμέσως μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία της έρευνας της GfK για το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία, που έδειξαν επιδείνωση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα λόγω των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία και τον χειρισμό του προσφυγικού/μεταναστευτικού προβλήματος.

Επίσης, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στον τομέα μεταποίησης της Γαλλίας, που έδειξαν αύξηση τον Σεπτέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών, ενώ η Κεντρική Τράπεζα της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι μειώνει τα επιτόκιά της κατά 0,25%.

Πάντως, οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, εν αναμονή της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων και της αβεβαιότητας σε ό,τι αφορά στην κινεζική οικονομία, συγκρατούν την ανοδική κίνηση των υπόλοιπων δεικτών.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται οριακά υψηλότερα στις 347 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κινείται μεταξύ «πράσινου» και «κόκκινου» στις 4.430 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης διαμορφώνεται στις 9.648 μονάδες., καταγράφοντας αυτήν την ώρα άνοδο 0,38%. Σε θετικό έδαφος γύρισε και ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, που ενισχύεται κατά 0,1% στις 6.038 μονάδες.

Κατά 0,45% ενισχύεται ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 9.516 μονάδες, κατά 0,38% ο πορτογαλικός PSI στις 5.049 μονάδες και κατά 0,28% ο ιταλικός FTMIB στις 21.128 μονάδες.

Η μετοχή της Volkswagen ενισχύεται κατά περίπου 4% σήμερα, έχοντας κλείσει χθες με άνοδο 5,2%.

Στο 1,12 δολάρια διαμορφώνεται το ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v