Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tρίτη ημέρα ανόδου για τον Stoxx 600

Με κέρδη έκλεισαν την Πέμπτη οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να κρατήσει σταθερά τα επιτόκια. Πτώση σημείωσε το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Άνοδος πάνω από 1% για την μετοχή της Vodafone.

Άνοδο σημείωσαν την Πέμπτη οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά την ομιλία του Μάριο Ντράγκι και την απόφαση της ΕΚΤ να κρατήσει αμετάβλητο το επιτόκιο, ενώ το ευρώ διολίσθησε έναντι του δολαρίου μετά τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση.

Ο Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 0,9% στις 348,9 μονάδες, σημειώνοντας την τρίτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση.

Το ευρώ υποχώρησε έναντι του δολαρίου, διολισθαίνοντας κάτω από το επίπεδο του 1,36 και έπεσε σε χαμηλό δύο ετών έναντι της βρετανικής λίρας.

«Είχαμε ισχυρό momentum πίσω από τις αγορές τις προηγούμενες εβδομάδες εν αναμονή μιας συνεδρίασης που όλοι γνώριζαν ότι ο Μάριο Ντράγκι δεν πρόκειται να ανακοινώσει μέτρα νομισματικής σύσφιξης» σημείωσε ο οικονομολόγος της Commerzbank, Peter Dixon. «Οι αγορές λειτουργούν λαμβάνοντας υπόψη ότι οι κεντρικές τράπεζες διατηρούν την επεκτατική νομισματική πολιτική» πρόσθεσε.

Ο γερμανικός DAX 30 σημείωσε κέρδη 1,19% στις 10.029 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε 1,02% στις 4.490 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινήθηκε 0,71% υψηλότερα στις 6.865 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ κατέγραψε κέρδη 0,67% στις 11.090 μονάδες και ο FTSE MIB αυξήθηκε 0,95% στις 21.885 μονάδες.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο η μετοχήτης Vodafone έκλεισε 1% υψηλότερα, μετά την χθεσινή απόφαση της Κομισιόν να εγκρίνει την εξαγορά της ισπανικής Ono από την εταιρεία έναντι 7,2 δισ. ευρώ. Άλμα 9,6% σημείωσε η μετοχή της Ingenico. Βουτιά 6,2% κατέγραψε η μετοχή της Balfour Beatty.

Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας της ευρωζώνης μετά την ομιλία του Μάριο Ντράγκι, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν πως η κεντρική τράπεζα ακολουθεί πορεία ενίσχυσης της επεκτατικής νομισματικής πολιτικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v