Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο πληθωρισμός πίεσε τις ευρωπαϊκές αγορές

Mε απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, εν μέσω ανησυχιών για την πορεία του πληθωρισμού στην ευρωζώνη. Στο επίκεντρο η ανακοίνωση του προστίμου στην BNP Paribas από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Κέρδη για τις μετοχές των Philips και Vestas.

Χαμηλότερα κινήθηκαν τη Δευτέρα οι περισσότεροι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, μετά από τα νέα ανησυχητικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη.

Ο Stoxx Europe 600 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,01% στις 342 μονάδες. Ο δείκτης σημείωσε απώλειες 0,3% μετά την ανακοίνωση της Eurostat που έδειξε ότι ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός στο 0,5% τον Ιούνιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αυξηθεί στο 0,6%.

Σύμφωνα με την RBC Capital Markets, τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης μπορούν στην καλύτερη περίπτωση να ερμηνευτούν ως ουδέτερα προς αρνητικά.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 διολίσθησε 0,20% στις 6.744 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX κινήθηκε 0,18% υψηλότερα στις 9.833 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε 0,32% στις 4.423 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε απώλειες 0,17% στις 21.283 μονάδες και ο IBEX έκλεισε με πτώση 0,33% στις 10.924 μονάδες.

Το ευρώ ενισχύεται έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να κινείται στο επίπεδο του 1,37.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι επικεντρωμένο στην BNP Paribas και την αναμενόμενη ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για το πρόστιμο που θα επιβάλλει στην γαλλική τράπεζα. Η μετοχή της BNP Paribas έκλεισε με άνοδο 0,27%.

Άνοδο 1,4% σημείωσε η μετοχή της Royal Philips NV. Κέρδη 2,9% κατέγραψε η μετοχή της Vestas. Άλμα 7,1% πραγματοποίησε η μετοχή της γερμανικής Osram Licht. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v