Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωπαϊκές αγορές

Με βήμα σημειωτόν οι περισσότεροι δείκτες στη Γηραιά Ήπειρο. Στο στόχαστρο οι γαλλικές τηλεπικοινωνίες μετά την έκπληξη της Orange. Ανοδικά οι αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς εξέπληξαν θετικά τα στοιχεία πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Μικτά πρόσημα και περιορισμένες κινήσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά το νέο ιστορικό υψηλό στη Wall Street και ενώ η Ασία έκλεισε σε υψηλό 6 ετών.

Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,17% στις 9919 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,06% στις 4458 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται υψηλότερα κατά 0,18% στις 6.815 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,02% στις 11.005 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει πτώση 0,38% στις 6874 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,77% στις 21.726 μονάδες.

Έντονες πιέσεις δέχονται οι γαλλικές τηλεπικοινωνίες. Η μετοχή της Orange, της Bouygies και της Iliad καταγράφουν απώλειες μεταξύ 2,9% και 4% καθώς η Orange  δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στο κύμα εξαγορών και συγχωνεύσεων στην γαλλική αγορά τηλεπικοινωνιών.

Στον αντίποδα, η γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Alcatel – Lucent καταγράφει άλμα 4,6%, μετά την αναβάθμιση της μετοχής από τη JP Morgan σε «overweight» από «equalweight». Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών. Ο κλαδικός δείκτης αυτοκινήτων και εξαρτημάτων του STOXX 600 ενισχύεται κατά 1% καθώς τα στοιχεία για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v