Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική κίνηση στις ευρωπαϊκές αγορές

Με το δεξί η πρώτη συνεδρίαση του τριμήνου. Θετικό πρόσημο για τους περισσότερους δείκτες με το βλέμμα στην οικονομία. Ανακάμπτει η ΒΝΡ με κέρδη 2,7%.

Θετικό πρόσημο καταγράφουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες ενώ η μετοχή της ΒΝΡ Paribas ανακάμπτει μετά τις έντονες πιέσεις των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,32% στις 9864 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,67% στις 4438 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,39% στις 6.770 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,3% στις 10.954 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά 0,79% στις 6748 μονάδες καθώς συνεχίζονται οι πιέσεις στη μετοχή της Banco Espirito de Santo και στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,84% στις 21.462 μονάδες.

Διστακτική άνοδο καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Η μετοχή της BNP Paribas ενισχύεται κατά 2,7% καθώς η γαλλική τράπεζα κατέληξε σε διακανονισμό με τις αμερικανικές αρχές ύψους 9 δισ. δολ. και απαγόρευσης εκκαθάρισης συναλλαγών δολαρίου για ένα χρόνο. Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας έσπευσε να διαβεβαιώσει πως δεν απειλείται η βιωσιμότητά της και πως ήδη έχουν βρεθεί οι λύσεις. Αναλυτές και επενδυτές εκτιμούν τώρα πως η συγκεκριμένη μετοχή μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος των τελευταίων μηνών, ενώ διατυπώνονταν πολλά σκληρά σενάρια για την καμπάνα προς την ΒΝΡ (ακούστηκε ακόμη και η απειλή για πρόστιμο 16 δισ. δολ).

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στην οικονομία. Ο δείκτης ΡΜΙ για τον κλάδο μεταποίησης στην ευρωζώνη βρέθηκε σε χαμηλό 7 μηνών, ενώ αναθεωρήθηκε πτωτικά η εκτίμηση για την ανεργία στο 11,6%. Η ατζέντα της εβδομάδας περιλαμβάνει αντίστοιχα στοιχεία για τις ΗΠΑ αλλά και ομιλία της Τζάνετ Γέλεν από την οποία οι επενδυτές αναμένουν ενδείξεις για τις μελλοντικές κινήσεις της Fed, ειδικότερα ως προς το χρονοδιάγραμμα της αύξησης των επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v