Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρά βήματα ανόδου στις ευρωαγορές

Σε υψηλά 5,5 ετών το χρηματιστήριο της Γαλλίας. Μικρές κινήσεις για τους περισσότερους ευρωπαϊκούς δείκτες.Τα βλέμματα στο G20 όπου βασικό θέμα στην ατζέντα είναι οι αναδυόμενες αγορές. Με βήμα σημειωτόν τα futures της Wall.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές την ώρα που το χρηματιστήριο της Γαλλίας αγγίζει νέο υψηλό 5,5 ετών, τα οικονομικά μεγέθη από τις ΗΠΑ είναι ενθαρρυντικά και οι επενδυτές αναμένουν πρωτοβουλίες από το G20 για τις αναδυόμενες αγορές.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 είναι αμετάβλητος στις 9.618 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει μεταβολή 0,2% στις 4.364 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,19% στις 6.829 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί οριακά 0,1% στις 10.051 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 0,25% στις 7.193 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB  σημειώνει απώλειες κατά 0,33% στις 20.385 μονάδες.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall.

Η γαλλική Valeo, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία εξαρτημάτων αυτοκινήτου της Γαλλίας, καταγράφει ράλι 6,8% καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα εξαμήνου που ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες. Στον αντίποδα, η ΑΧΑ υποχωρεί 1,1% καθώς η ασφαλιστική ανακοίνωσε στοιχεία κερδοφορίας για το 2013 που δεν ικανοποίησαν την αγορά.

Από το μέτωπο της οικονομίας πάντως, οι εξελίξεις είναι ενθαρρυντικές και απαντούν στους προβληματισμούς για την αναπτυξιακή πορεία των ΗΠΑ. Ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον αμερικανικό κλάδο μεταποίησης  εκτινάχθηκε σε υψηλό 4 ετών στις 56,7 μονάδες τον Φεβρουάριο έναντι 53,7 τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη άνοδος από τον Μάιο 2010.

Παράλληλα, το Σαββατοκύριακο συναντώνται οι υπουργοί Οικονομικών του G20 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας με βασικό θέμα στην ατζέντα την πρόσφατη αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές. Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg, το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος ουσιαστικά θα είναι μήνυμα προς τις κεντρικές τράπεζες που κλείνουν τη στρόφιγγα της ρευστότητας.  «Η αγορά θα στηριχθεί εάν το G20 λάβει υπόψη τους κινδύνους στις αναδυόμενες αγορές» εξηγεί ο Ιsao Kubo, της Nissay Asset Management.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v