Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στις ευρωαγορές

Πτωτικές τάσεις για τους ευρωπαϊκούς δείκτες. Σε υψηλό 7 εβδομάδων το ευρώ, ενώ το Βερολίνο δεν πέτυχε στόχο σε δημοπρασία. Στάση αναμονής από τους επενδυτές για τα πρακτικά της Fed. Στο κόκκινο και τα futures της Wall.

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Γηραιά Ήπειρο, ενώ το ευρώ αναρριχάται σε υψηλό 7 εβδομάδων και οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, αναζητώντας ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις της νέας προέδρου Τζάνετ Γέλεν.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,53% στις 9608 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,29% στις 4318 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,37% στις 6.735 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,76% στις 9.966 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,66% στις 7180 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,74% στις 20.327 μονάδες.

Πτωτικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street. 

Από το "μέτωπο" της οικονομίας υπήρξε μια αρνητική έκπληξη με την αύξηση της ανεργία στη Βρετανία στο 7,2%. Παράλληλα, το Βερολίνο δεν πέτυχε τον στόχο άντλησης 5 δισ. ευρώ από τη σημερινή δημοπρασία 5ετών ομολόγων.

Η προσοχή στρέφεται και στις εξελίξεις της αγοράς συναλλάγματος, καθώς το ενιαίο νόμισμα ενισχύεται σημαντικά έναντι του δολαρίου (1,3772 δολ). 

Ξεχωρίζει η μετοχή της γαλλικής Peugeot μετά το σχέδιο διάσωσης που ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία το οποίο περιλαμβάνει ένεση ρευστότητας από την κινεζική Dongfeng και το γαλλικό Δημόσιο, έκδοση δικαιωμάτων 1,4 δισ. ευρώ, αλλά και στρατηγική συνεργασία με την ισπανική τράπεζα Santander. Η μετοχή της Peugeot καταγράφει ράλι 8%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v