Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές

Οριακές κινήσεις και αρνητικό πρόσημο για τους περισσότερους δείκτες. Η προσοχή στα εταιρικά αποτελέσματα. Διορθωτικές κινήσεις στις τράπεζες και πτώση 3,2% για τη BNP Paribas.Απώλειες και στα futures της Wall

Ήπιες πιέσεις δέχονται οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να ρευστοποιούν τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων και την προσοχή να επικεντρώνεται στα εταιρικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,23% στις 9520 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,17% στις 4298 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται οριακά κατά 0,04% στις 6.675 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,47% στις 10.033 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,38% στις 7011 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει πτώση 0,7%  στις 20.004 μονάδες.

Απώλειες και στα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Πιέσεις δέχεται ο τραπεζικός κλάδος που κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις είχε βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Πτώση 3,2% καταγράφει η μετοχή της BNP Paribas μετά την αιφνιδιαστική μείωση κερδοφορίας στα 127 εκατ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Πτωτικά κινείται και η μετοχή της Nestle με απώλειες 2% καθώς η διοίκηση της μεγαλύτερης εταιρίας τροφίμων στον κόσμο δήλωσε ότι αναμένει μία ακόμη δύσκολη χρονιά καθώς συνεχίζονται οι πιέσεις τιμών στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα επιβραδύνονται οι πωλήσεις στις αναδυόμενες αγορές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v