Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πενθήμερο ανοδικό σερί στην Ευρώπη

Ανοδικά επιμένουν οι ευρωπαϊκές αγορές. Η προσοχή στρέφεται στην Τζάνετ Γέλεν και στις εκτιμήσεις της για την οικονομία των ΗΠΑ και το tapering. Ξεχωρίζει η L'Oreal μετά το deal με τη Nestle. Κέρδη και στα futures της Wall.

Ανοδικά για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση κινούνται οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην Τζάνετ Γέλεν και στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση ως πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,31% στις 9411 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,63% στις 4263 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,51% στις 6.627 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,76% στις 10.058 μονάδες ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 0,87% στις 6981 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,41% στις 19.763 μονάδες.

Κέρδη καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street. 

Ο Μιτούλ Κοτέτσα της Credit Agricole εξηγεί πως η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην κατάθεση της κας. Γέλεν στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Η νέα πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα παρουσιάσει τις εκτιμήσεις της για την αμερικανική οικονομία και κυρίως για την αγορά απασχόλησης, αλλά και τα σχέδια για το περιβόητο tapering.

«Με τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ να επιδεινώνονται έστω και οριακά τελευταία, υπάρχουν επιχειρήματα υπέρ της άποψης ότι η Fed θα πρέπει να καθυστερήσει λίγο τα επόμενα βήματα στο tapering» δηλώνει ο Γκάρι Ντούγκαν, της Coutts & Co.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η μετοχή της L’Oreal που καταγράφει κέρδη 2,5% καθώς οι επενδυτές επιβραβεύουν τη συμφωνία με τη Nestle για την επαναγορά του 8% του μετοχικού της κεφαλαίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v