Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Διορθωτικές κινήσεις από τα υψηλά πενταετίας για τους ευρωπαϊκούς δείκτες. Η προειδοποίηση του μεγαλοεπενδυτή Carl Icahn. Στο στόχαστρο κυρίως οι τραπεζικές μετοχές. Ψαλίδι στις προβλέψεις του ΟΟΣΑ για τη διεθνή ανάπτυξη.

Σε κλοιό πιέσεων βρίσκονται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα υψηλά 5ετίας που άγγιξαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση και ενώ οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει των στοιχείων για το δείκτη εμπιστοσύνης ZEW της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,3% στις 9.197 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,98% στις 4.278 μονάδες και στο Λονδίνο ο FΤSE 100 κατά 0,5% στις 6.692 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 1,09% στις 9676 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται χαμηλότερα κατά 0,2% στις 6.351 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει πτώση 0,92% στις 18.930 μονάδες.

Πτωτικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του γνωστού μεγαλοεπενδυτή Carl Icahn, ο οποίος στο πλαίσιο συνεδρίου του Reuters δήλωσε πολύ επιφυλακτικός για τις χρηματιστηριακές αγορές προειδοποιώντας ότι ενδέχεται να υπάρξει μεγάλη πτώση. Οι δηλώσεις αυτές έδωσαν την αφορμή για ήπιες διορθωτικές κινήσεις από τα υψηλά 5ετίας στα οποία αναρριχήθηκαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές. Στο στόχαστρο βρίσκεται κυρίως ο τραπεζικός κλάδος, με τη μετοχή της BNP Paribas να υποχωρεί κατά 1,2% και της Bankia κατά 1,1%.

Ο ΟΟΣΑ, παράλληλα, προχώρησε σε υποβάθμιση των προβλέψεών του για την παγκόσμια ανάπτυξη, κάνοντας ειδική αναφορά στην ευρωζώνη και ζητώντας από την ΕΚΤ τολμηρά μέτρα όπως ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v