Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στις αγορές της Ευρώπης

Ο απροσδόκητος διπλασιασμός του εμπορικού πλεονάσματος στην ευρωζώνη, αλλάζει το κλίμα στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές. Άλμα 2% στο Μιλάνο. Κέρδη και στα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall.

Τα οικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν για την ευρωζώνη και ειδικότερα η σημαντική άνοδος του εμπορικού πλεονάσματος σε υψηλό δεκαετίας, οδηγούν σε ανοδικό γύρισμα τους χρηματιστηριακούς δείκτες. 

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,77% στις 9239 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,78% στις 4325 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,46% στις 6.727 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 1,49% στις 9839 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει κέρδη 0,74% στις 6366 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει ισχυρή άνοδο 2,12% στις 19.084 μονάδες.

Κέρδη και στα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall.

Νωρίτερα, η Eurostat ανακοίνωσε ότι το εμπορικό πλέονασμα της ευρωζώνης σχεδόν διπλασιάστηκε το Σεπτέμβριο αγγίζοντας τα 10,3 δισ. ευρώ. Τα επίσημα στοιχεία αποδεικνύονται πολύ υψηλότερα και από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας εγκαινιάζει σήμερα ένα κρίσιμο εβδομαδιαίο οικονομικό συνέδριο στη Φρανκφούρτη για την ανάκαμψη του ευρωπαϊκού χρηματοοικονομικού κλάδου, όπου θα δώσουν το παρόν πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκ των οποίων και στελέχη της ΕΚΤ. Από το βήμα αυτού του  συνεδρίου, ο Έβαλντ Νοβότνι δήλωσε πως η ΕΚΤ έχει στη φαρέτρα της όπλα για να αντιμετωπίσει το χαμηλό πληθωρισμό.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Sonova, της μεγαλύτερης εταιρείας εξαρτημάτων για άτομα με προβλήματα ακοής, η οποία καταγράφει άλμα 6,9% καθώς προχώρησε σε αναβάθμιση του ετήσιου στόχου της καθώς τα κέρδη εξαμήνου αυξήθηκαν κατά 10%. Ράλι 12% καταγράφει και η μετοχή της Aberdeen Asset Management καθώς η Royal Bank of Scotland δήλωσε ότι προχωρά στην πώληση της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων Scottish Widows Investment Partnership Group στη βρετανική επενδυτική εταιρεία.

Σύμφωνα με την Thomson Reuters StarMine, μέχρι στιγμής το 94% των επιχειρήσεων του STOXX Europe 600 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα. Εξ αυτών, το 49% δεν έχει ικανοποιήσει τις προσδοκίες στα κέρδη και το 62% δεν έχει ικανοποιήσει τις προβλέψεις στα έσοδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v