Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

Μικτή εικόνα και περιορισμένες κινήσεις. Η προσοχή στα εταιρεία αποτελέσματα. Οι πρώτες συνολικές εκτιμήσεις για τα κέρδη τριμήνου. Στο στόχαστρο Infineon Technologies και Vodafone. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς οι επενδυτές αναμένουν μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων από μεγάλους ομίλους όμως η Vodafone και η Infineon Technologies.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,14% στις 9094 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,2% στις 4282 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,12% στις 6.720 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ κινείται χαμηλότερα κατά 0,69% στις 9721 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει άνοδο 0,89% στις 6391 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει απώλειες 0,23% στις 19.063 μονάδες.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Βουτιά 5,9% καταγράφει η μετοχή της νορβηγικής βιομηχανίας παραγωγής αλουμινίου, Norsk Hydro, αφού η βραζιλιάνικη Vale ανακοίνωσε ότι πούλησε το μεγαλύτερο μέρος του ποσοστού που κατείχε στην εταιρεία. Απώλειες 4% καταγράφει και η Infineon Technologies καθώς ανακοίνωσε μείωση εσόδων για όλους τους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιείται στο τρίμηνο.

Η Thomson Reuters σχολιάζει ότι προς το παρόν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου δεν είναι ενθαρρυντικές. Από τις εταιρίες που περιλαμβάνονται στον STOXX Europe 600, σχεδόν το 80% έχει ανακοινώσει αποτελέσματα. Εξ αυτών, οι μισές έχουν ανακοινώσει κέρδη κατώτερα των προσδοκιών, και σχεδόν τα δύο τρία έχουν ανακοινώσει έσοδα κατώτερα των εκτιμήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v