Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στην Ευρώπη

Οριακά κινούνται οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες. Προβληματισμός για τις επόμενες κινήσεις της Fed μετά τα τελευταία στοιχεία στις ΗΠΑ. Βουτιά 16% για την RSA Insurance.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές με τους επενδυτές να προσπαθούν να αφομοιώσουν τα τελευταία στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και να ξεκαθαρίσουν τον αντίκτυπο για τις επόμενες κινήσεις της Fed, αλλά και τις αγορές.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,34% στις 9098 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,33% στις 4274 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,02% στις 6.705 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει οριακές απώλειες 0,03% στις 9744 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 1,1% στις 6392 μονάδες μετά και την αναβάθμιση της χώρας από τη Moody's την Παρασκευή και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,3% στις 19.024 μονάδες.

Μικρά βήματα ανόδου καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Strreet.

Τα νέα στοιχεία για την ανεργία των ΗΠΑ δημιουργούν και νέα δεδομένα και για τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι στις ΗΠΑ δημιουργήθηκαν 204.000 νέες θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν 120.000. Επισημαίνεται πως ο Μπεν Μπερνάνκε έχει δηλώσει πως η εκκίνηση του περιβόητου tapering (δηλαδή της σταδιακής εξόδου από την αντισυμβατική νομισματική πολιτική των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης) θα εξαρτηθεί από την βελτίωση των συνθηκών στην αγορά απασχόλησης.

Οι αναλυτές αναφέρουν πως η καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας στην Ελλάδα άρει έναν παράγοντα αβεβαιότητας για τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές. Επισημαίνουν παράλληλα και τη θετική επίδραση από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν το Σαββατοκύριακο για την Κίνα και κυρίως την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 10,3%.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετοχή της RSA Insurance η οποία καταγράφει βουτιά 16% καθώς αποκάλυψε ότι απέλυσε τρία ανώτατα στελέχη και προχώρησε σε εσωτερική έρευνα των μεθόδων χρηματοοικονομικών και ρυθμιστικών αναφορών της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v