Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Θετικό πρόσημο για τους περισσότερους δείκτες. Στήριξη από τα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και τα οικονομικά μεγέθη. Διστακτικότητα ενόψει ΕΚΤ και ανεργίας στις ΗΠΑ. Ξεχωρίζουν Adecco, ING και Vestas. Κέρδη στα futures της Wall

Διστακτική άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές με στήριξη κυρίως από τα εταιρικά αποτελέσματα, αν και οι κινήσεις είναι περιορισμένες με τους επενδυτές να κινούνται προσεκτικά ενόψει της αυριανής συνόδου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και των αμερικανικών στοιχείων για την ανεργία την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,344% στις 9048 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,99% στις 4295 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,27% στις 6.765 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,27% στις 9822 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 1,15% στις 6394 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,57% στις 19.200 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Οι ειδήσεις από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων είναι ενθαρρυντικές. Ξεχωρίζει η μετοχή της Adecco η οποία ανακοίνωσε άλμα 61% στα καθαρά κέρδη το τρίτο τρίμηνο κάνοντας λόγο για σημαντική αύξηση της ζήτησης εργασίας με συμβάσεις περιορισμένου χρόνου. Επίσης, κέρδη 4% καταγράφει η μετοχή της ING καθώς ο ολλανδικός όμιλος ανακοίνωσε αύξηση κερδοφορίας στο τρίμηνο. Ράλι 7,6% καταγράφει και η μετοχή της Vestas Wind Systems η οποία πέτυχε περιορισμό των ζημιών της στο τρίμηνο.

Ανοδικά κινείται και ο μεταλλευτικός κλάδος ακολουθώντας κατά πόδας τις τιμές των μετάλλων. Η Rio Tinto ενισχύεται κατά 1,4% και η BHP Biliton κατά 1,3%.

Από το μέτωπο της οικονομίας επίσης οι ειδήσεις ήταν ενθαρρυντικές. Οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία εκτινάχθηκαν κατά 3,3% πυροδοτώντας και ισχυρή ανάκαμψη του ευρώ στο 1,3533 δολ.. Ο συνολικός δείκτης ΡΜΙ για τον ιδιωτικό κλάδο της ευρωζώνης, υποχώρησε μεν, αλλά λιγότερο από όσο είχαν αρχικά εκτιμήσει οι αναλυτές. Παραφωνία εξακολουθούν να αποτελούν οι λιανικές πωλήσεις στην ευρωζώνη, οι οποίες μειώθηκαν εντείνοντας τις πιέσεις στην ΕΚΤ να αναλάβει δράση, κυρίως στην επιτοκιακή της πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v