Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη εβδομάδα ανόδου στις ευρωαγορές

Πτώση κατέγραψαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια περιορίζοντας τα εβδομαδιαία κέρδη για τον δείκτη Stoxx 600 στο 0,4%. Βουτιά 7,5% για τη Royal Bank of Scotland.

Ήπιες πιέσεις ασκήθηκαν στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές καθώς στην πλειοψηφία τους τα εταιρικά αποτελέσματα δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές. Στο επίκεντρο η πιθανή εξαγορά της Vodafone από την AT&T.

Ειδικότερα ο πρακτορείο Bloomberg αποκάλυψε σήμερα πως η αμερικανική ΑΤ&Τ εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της Vodafone Group με αποτέλεσμα η μετοχή της βρετανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών να ενισχυθεί 3,6%.

Στον αντίποδα, πτώση 7,5% κατέγραψε η μετοχή της Royal Bank of Scotland καθώς η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επέλεξε την οδό της bad bank, αλλά όχι της πλήρους διάσπασης για την τράπεζα.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε και η μετοχή της Renault, καθώς η Nissan ανακοίνωσε αποτελέσματα που δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες και προχώρησε σε υποβάθμιση των προοπτικών κερδοφορίας για το 2013.

Από πλευράς, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,11% στις 322 μονάδες, σημειώνοντας ωστόσο εβδομαδιαία άνοδο 0,4%.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κινήθηκε οριακά ανοδικά 0,05% στις 6.735 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 0,29% στις 9.008 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC έκλεισε χαμηλότερα 0,63% στις 4.273 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, στη Μαδρίτη ο δείκτης IBEX ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με πτώση 0,74% στις 9.838 μονάδες και στο Μιλάνο ο δείκτης MIB έκλεισε με απώλειες 0,89% στις 19.164 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχώρησε για πέμπτη διαδοχική ημέρα έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3501 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v