Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις αγορές της Ευρώπης

Διστακτικά βήματα ανόδου καθώς η προσοχή στρέφεται στη Fed. Ξεχωρίζει η ΒΡ με άλμα 3,8%. Στο στόχαστρο οι τραπεζικές μετοχές μετά τα αποτελέσματα Deutsche Bank, UBS και Lloyds. Οριακές κινήσεις στα futures της Wall

Διστακτικά βήματα καταγράφουν οι χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αφομοιώσουν το μπαράζ των εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ παράλληλα περιμένουν τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,23% στις 8999 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,5% στις 4272 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,36% στις 6.759 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 1.12% στις 9841 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,47% στις 6225 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει κέρδη 1.7% στις 19.148 μονάδες.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street. Οι επενδυτές αναμένουν επίσης σημαντικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία με κυριότερα την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις λιανικές πωλήσεις. 

Ξεχωρίζει η μετοχή της ΒΡ με άλμα 3,8% καθώς τα κέρδη που ανακοίνωσε η πετρελαϊκή ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Στον αντίποδα βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος όπου υπήρξαν αρκετές απογοητευτικές ανακοινώσεις. Η μετοχή της UBS καταγράφει κάθετη πτώση 5,7% καθώς η ελβετική τράπεζα προχώρησε σε αναθεώρηση των στόχων κερδοφορίας λόγω των αυστηρότερων κανόνων κεφαλαιακής επάρκειας. Επίσης, η μετοχή της Deutsche Bank καταγράφει πτώση 2,4% καθώς η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε μείωση των προ φόρων κερδών κατά 98%. Πτώση 2,7% καταγράφει και η μετοχή της Lloyds Banking Group η οποία ανακοίνωσε διεύρυνση των ζημιών της στο τρίμηνο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v