Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ιστορικά υψηλά ο γερμανικός Dax

Σε ρυθμό εταιρικών αποτελεσμάτων οι αγορές. Σταθεροποιητικά κινούνται οι περισσότεροι δείκτες, κίνηση για τον DAX 30 πάνω από τις 9.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του. Στο στόχαστρο Schneider Electric, Volvo και Renault.

Σταθεροποιητικό πρόσημο καταγράφουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, χωνεύοντας τα πολυετή υψηλά, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στο μπαράζ των εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και την αποδυνάμωση του δολαρίου που κινείται κοντά σε χαμηλό δύο ετών έναντι του ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,1% στις 8.987 μονάδες ενώ νωρίτερα ξεπέρασε τις 9.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του. Οριακές απώλειες για τον γαλλικό CAC 40 στις 4270 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,13% στις 6.7222 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει απώλειες 0,53% στις 9863 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει πτώση 0,71% στις 6187 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 1,04% στις 18.951 μονάδες.

Νωρίτερα, στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κάθετη πτώση 2,75% κυρίως λόγω της αποδυνάμωσης του γεν έναντι του δολαρίου, αλλά και της αρνητικής εικόνας που παρουσιάζεται από τα εταιρικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters, από τις εταιρίες που περιλαμβάνονται στο δείκτη Nikkei και έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, το 70% δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες.

Αρνητικές εκπλήξεις υπήρξαν και στην Ευρώπη. Η γαλλική Schneider Electric υποχωρεί κατά 4% καθώς προχώρησε σε υποβάθμιση των ετήσιων στόχων της. Βουτιά 6% καταγράφει η μετοχή της Volvo καθώς η μείωση των αποτελεσμάτων τριμήνου αποδείχθηκε χειρότερη των προβλέψεων. Πτώση μεγαλύτερη του 4% καταγράφει και η Renault η οποία δήλωσε πως η αποδυνάμωση των νομισμάτων των αναδυόμενων οικονομιών έπληξε τα αποτελέσματά της.

«Από πλευράς αποτελεσμάτων, η εικόνα είναι μικτή» εξηγεί ο Terry Torrison της McLaren Securities και συμπληρώνει: «Νομίζω ότι οι αγορές πρέπει να πάρουν μία ανάσα προτού κινηθούν και πάλι ανοδικά»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v