Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τροχιά αποτελεσμάτων οι ευρωαγορές

Ανοδικά οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες. Μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων και ενθαρρυντικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι μεταλλευτικές. Κέρδη καταγράφουν και τα futures της Wall.

Διστακτικά βήματα ανόδου καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα υψηλά 5ετίας, ενώ κέρδη καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,68% στις 8980 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,26% στις 4271 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,28% στις 6.696 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,43% στις 9870 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 0,66% στις 6288 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,22% στις 18.951 μονάδες.

Ανοδικά κινείται ο κλάδος των μεταλλευτικών εταιρειών καθώς υπήρξαν ενθαρρυντικές ειδήσεις για την κινεζική οικονομία. Ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον κινεζικό κλάδο μεταποίησης ενισχύθηκε στο 50,9 τον Οκτώβριο (από 50,2 τον προηγούμενο μήνα) ενώ οι αναλυτές – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg – προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθεί στο 50,4.

Τα αντίστοιχα στοιχεία για τη Γηραιά Ήπειρο δεν ήταν τόσο ενθαρρυντικά αν και επιβεβαιώνουν ότι ο ιδιωτικός κλάδος συνεχίζει να αναπτύσσεται. Συγκεκριμένα, ο συνολικός δείκτης ΡΜΙ μειώθηκε στο 51,5 από 52,5 τον προηγούμενο μήνα, που ήταν και το υψηλότερο επίπεδο 27 μηνών. Πέραν αυτού, οι αγορές καλούνται να αφομοιώσουν μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων. Έτσι, η μετοχή της Daimler ενισχύεται κατά 1,8% καθώς τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες και η ΑΒΒ ενισχύεται κατά 3,6% για τον ίδιο λόγο.

Στον αντίποδα, η Ericsson καταγράφει κάθετη πτώση 5,4% καθώς ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη που δεν ικανοποίησαν τις προβλέψεις των επενδυτών. Πτώση 2% καταγράφει και η μετοχή της Credit Suisse, η οποία ανακοίνωσε σημαντική αύξηση κερδών, αλλά μικρότερη από τα όσα προέβλεπαν αναλυτές και επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v