Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη εβδομάδα ανόδου για τον Stoxx 600

Εβδομαδιαία άνοδο σημείωσε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 με το DAX της Φρανκφούρτης ναι πιάνει νέο ιστορικό ψηλό. Ισχυρές πιέσεις στα χρηματιστήρια Μαδρίτης και Μιλάνου.

Με μικτά πρόσημα κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές, ακολουθώντας τους ρυθμούς ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων. Νέο ιστορικό υψηλό έπιασε ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης. Σε υψηλό 2 ετών το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Από πλευράς δεικτών, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,12% στις 320 μονάδες, σημειώνοντας εβδομαδιαία άνοδο 0,5%.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κινήθηκε ανοδικά 0,12% στις 6.721 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε κέρδη 0,06% στις 8.986 μονάδες ενώ στο Παρίσι ο CAC έκλεισε χαμηλότερα 0,09% στις 4.272 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, στη Μαδρίτη ο δείκτης IBEX ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με πτώση 1% στις 9.816 μονάδες και στο Μιλάνο ο δείκτης MIB έκλεισε με απώλειες 1,45% στις 18.875 μονάδες.

Από πλευράς εταιρικών ειδήσεων, η γαλλική Schneider Electric κινήθηκε χαμηλότερα καθώς προχώρησε σε υποβάθμιση των ετήσιων στόχων της.

Αντίστοιχα «βουτιά» κατέγραψε και η μετοχή της Volvo καθώς η μείωση των αποτελεσμάτων τριμήνου αποδείχθηκε χειρότερη των προβλέψεων.

Επιπλέον, πτώση μεγαλύτερη του 4% κατέγραψε και η Renault η οποία δήλωσε πως η αποδυνάμωση των νομισμάτων των αναδυόμενων οικονομιών έπληξε τα αποτελέσματά της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v