Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο υψηλό πενταετίας για τις ευρωαγορές

Θετικό πρόσημο για τους ευρωπαϊκούς δείκτες. Οι επενδυτές ποντάρουν σε στάση αναμονής από τη Fed. Next, Barclays και TomTom ξεχωρίζουν με τα αποτελέσματα τριμήνου. Διστακτικά βήματα ανόδου και στη Wall Street.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να ποντάρουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα τηρήσει στάση αναμονής, ενώ και η εικόνα από τα εταιρικά αποτελέσματα είναι ενθαρρυντική. 

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,32% στις 9051 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,52% στις 4300 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,39% στις 6.805 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,32% στις 9899 μονάδες, ο πορτογαλικός PSΙ καταγράφει κέρδη 1,63% στις 6336 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,77% στις 19.405 μονάδες.

Ο Stoxx Europe 600 ενισχύεται κατά 0,5% στις 322,33 μονάδες για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση. Ο δείκτης καταγράφει κέρδη 3,8%  για τον Οκτώβριο.

Διστακτικά βήματα ανόδου καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών στη Wall Street. Σημειώνεται πως χθες, Dow Jones και S&P 500 οδήγησαν τη Wall σε νέο ιστορικό υψηλό, ενώ νωρίτερα σήμερα ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,23%.

Η διήμερη συνεδρίαση της Fed ολοκληρώνεται σήμερα και η σχετική ανακοίνωση αναμένεται στις 20:00 ώρα Ελλάδας. Οι επενδυτές αναμένουν ότι το περιβόητο tapering του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης θα αναβληθεί ίσως και μέχρι το Μάρτιο, αν και δεν αποκλείουν να υπάρξει αλλαγή στο ύφος της σχετικής ανακοίνωσης.

Το βλέμμα των επενδυτών όμως, επικεντρώνεται και στα εταιρικά αποτελέσματα. Έτσι, μετά τις σχετικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου, η μετοχή της Next ενισχύεται κατά 5,5%, της Barclays κατά 2,9% και της Eni κατά 2,8%. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται και η εταιρεία συστημάτων πλοήγησης TomTom με άνοδο 5,4% καθώς προχώρησε σε αναβάθμιση του στόχου κερδοφορίας για το έτος.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Sanofi καταγράφει πτώση 1,0% καθώς η γαλλική φαρμακοβιομηχανία δήλωσε πως τα κέρδη της πιθανότατα θα μειωθούν φέτος κατά 10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v