Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Άνοδος άνω του 1% σημείωσαν τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Παρίσι μετά τις δηλώσεις J. Yellen στην αμερικανική Γερουσία.

Κέρδη στις ευρωαγορές με αφορμή την κατάθεση της Janet Yellen στη Γερουσία, η οποία φέρεται να στηρίζει τη διατήρηση των προγραμμάτων ρευστότητας προκειμένου να ενισχυθεί η ανάκαμψη στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η Janet Yellen είναι η επόμενη επικεφαλής της Fed σε αντικατάσταση του Ben Bernanke.

Η αισιοδοξία για τις επόμενες κινήσεις της Fed επισκίασαν τις αρνητικές ειδήσεις για την οικονομία της ευρωζώνης. Η γερμανική οικονομία επιβραδύνθηκε με ρυθμό 0,3% στο τρίτο τρίμηνο, ενώ Γαλλία και Ιταλία επέστρεψαν σε ύφεση. Το ΑΕΠ της ευρωζώνης επιβραδύνθηκε στο 0,1% το τρίτο τρίμηνο, επίπεδο χαμηλότερο από τις προβλέψεις.

Από πλευράς δεικτών, ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,68% στις 322 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κινήθηκε ανοδικά 0,54% στις 6.666 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε κέρδη 1,05% στις 9.105 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC έκλεισε υψηλότερα 1,04% στις 4.284 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, στη Μαδρίτη ο δείκτης IBEX ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με άνοδο 0,35% στις 9.709 μονάδες και στο Μιλάνο ο δείκτης MIB έκλεισε με κέρδη 0,15% στις 18.761 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v