Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Απώλειες για δεύτερη σερί εβδομάδα στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να έχουν στρέψει το βλέμμα τους στο λουκέτο σε δημόσιες υπηρεσίες στις ΗΠΑ.

Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αν και το λουκέτο σε δημόσιες υπηρεσίες στις ΗΠΑ συνεχίζεται, με τους επενδυτές ωστόσο να ελπίζουν πως σύντομα θα βρεθεί λύση για την ψήφιση του αμερικανικού προϋπολογισμού.

Ειδικότερα, το κυβερνητικό λουκέτο στις ΗΠΑ συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα και το βαθιά διχασμένο Κογκρέσο αδυνατεί να καταλήξει σε κάποια συμβιβαστική συμφωνία ενώ πλησιάζει και η προθεσμία για το όριο χρέους. Το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε πως ενδεχόμενη κρατική χρεοκοπία θα οδηγήσει σε κρίση χειρότερη από εκείνη της Lehman.

Από πλευράς δεικτών, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,15% στις 310 μονάδες, σημειώνοντας εβδομαδιαίες απώλειες 0,7%.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κινήθηκε με οριακή άνοδο 0,08% στις 6.454 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε κέρδη 0,29% στις 8.623 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC έκλεισε υψηλότερα 0,87% στις 4.164 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, στη Μαδρίτη ο δείκτης IBEX ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με κέρδη 1,35% στις 9.421 μονάδες και στο Μιλάνο ο δείκτης MIB έκλεισε με άνοδο 1,59% στις 18.304 μονάδες.

Από πλευράς τίτλων, ξεχώρισε η Deutsche Telekom με αξιόλογη άνοδο καθώς υπάρχει έντονη φημολογία για επικείμενη ολοκλήρωση του deal στις ΗΠΑ με την T-Mobile, ενώ παράλληλα η UBS αναβάθμισε τη σύσταση του τίτλου σε "buy"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v