Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στην Ευρώπη κόντρα στα καλά οικονομικά νέα

Πιέσεις ασκήθηκαν σήμερα στις ευρωαγορές καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για το λουκέτο στις κυβερνητικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ.

Πτώση στις ευρωαγορές παρά τα καλά οικονομικά στοιχεία σε Ευρωζώνη και Κίνα. Προβληματίζει τους επενδυτές το λουκέτο σε κυβερνητικές υπηρεσίες για τρίτη διαδοχική ημέρα στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε σήμερα η ενίσχυση του συνολικού δείκτη δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον ιδιωτικό τομέα της ευρωζώνης και μάλιστα σε επίπεδα υψηλότερα της αρχικής εκτίμησης, ενώ οι λιανικές πωλήσεις αναρριχήθηκαν σε υψηλό 28 μηνών, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες.

Αντίστοιχα, ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον κλάδο υπηρεσιών της Κίνας ενισχύθηκε σε υψηλό 6μήνου, αγγίζοντας το Σεπτέμβριο το 55,4 από 53,9 τον προηγούμενο Αύγουστο, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια ανάκαμψης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Από πλευράς δεικτών, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,25% στις 310 μονάδες, σε χαμηλό αντίστοιχο της 9ης Σεπτεμβρίου.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κινήθηκε με οριακή άνοδο 0,05% στις 6.449 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 0,45% στις 8.598 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC έκλεισε χαμηλότερα 0,73% στις 4.128 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, στη Μαδρίτη ο δείκτης IBEX ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με πτώση 0,61% στις 9.296 μονάδες και στο Μιλάνο ο δείκτης MIB έκλεισε με απώλειες 0,32% στις 18.018 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v