Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Με βήμα σημειωτόν οι περισσότεροι δείκτες. Θετικά τα μηνύματα από το "μέτωπο" της οικονομίας, αλλά νευρικότητα από το παρατεταμένο αδιέξοδο στις ΗΠΑ. Ενδιαφέρον για τις μεταλλευτικές. Πτωτικά τα futures στη Wall Street

Με τη νευρικότητα να διατηρείται λόγω του παρατεταμένου αδιεξόδου στο Κογκρέσο οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές πραγματοποιούν διστακτικά βήματα παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,03% στις 8626 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,33% στις 4144 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,27% στις 6.455 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,53% στις 9300 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,06% στις 6034 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,05% στις 18.089 μονάδες.

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ενίσχυση του συνολικού δείκτη δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον ιδιωτικό τομέα της ευρωζώνης και μάλιστα σε επίπεδα υψηλότερα της αρχικής εκτίμησης, ενώ οι λιανικές πωλήσεις αναρριχήθηκαν σε υψηλό 28 μηνών, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες.

Ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον κλάδο υπηρεσιών της Κίνας ενισχύθηκε σε υψηλό 6μήνου, αγγίζοντας το Σεπτέμβριο το 55,4 από 53,9 τον προηγούμενο Αύγουστο, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια ανάκαμψης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη. «Η ανοδική κίνηση είναι ενθαρρυντική καθώς υποδεικνύει ότι ο κλάδος υπηρεσιών ανταποκρίνεται καλά στις πρόσφατες κυβερνητικές κινήσεις» εξηγει ο Άντριου Σάλιβαν, της Kim Eng.

Ο μεταλλευτικός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με το δείκτη STOXX Europe 600 βασικών πόρων να καταγράφει άνοδο 0,6%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v