Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διχασμένες οι ευρωαγορές με υψηλό 2ετίας στο Μιλάνο

Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Σε αδιέξοδο παραμένουν οι ΗΠΑ ενώ κλείνουν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες. Η προσοχή και στη συνεδρίαση της ΕΚΤ. Σε υψηλό διετίας η ιταλική αγορά μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Λέτα.

Ήπιες πιέσεις δέχονται οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές εν μέσω μίας συνεδρίασης με «βαριά» ατζέντα.

Ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,49% στις 8646 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,67% στις 4168 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,88% στις 6.403 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει πτώση 0,02% στις 9340 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 1,7% στις 6084 μονάδες και στο Μιλάνο, ο FTSE MIB καταγράφει άνοδο 1,02% στις 18.159 μονάδες, κινούμενος σε υψηλά διετίας.

Πτωτικά κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Η προσοχή στρέφεται στην Ιταλία και στην ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, μετά και την απόφαση του Μπερλουσκόνι να στηρίξει την κυβέρνηση

Πέραν αυτών, διατηρείται η νευρικότητα λόγω των εξελίξεων στις ΗΠΑ όπου ξεκίνησε το κλείσιμο βασικών υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης χωρίς να υπάρχει στον ορίζοντα κάποιο σενάριο για εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.

Στο επίκεντρο βρίσκονται επίσης και οι δηλώσεις Ντράγκι με τον επικεφαλής της ΕΚΤ να τονίζει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για όσο χρειαστεί.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετοχή της Tesco η οποία υποχωρεί κατά 2,2% καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της έμειναν αμετάβλητες στο τρίμηνο και μείωση καθαρών κερδών στο εξάμηνο.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο καλύπτει μέρος από το χαμένο έδαφος με την στήριξη των θετικών οικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν για τις ΗΠΑ (ανάκαμψη δείκτη δραστηριοτήτων ISM για τον κλάδο μεταποίησης σε υψηλό 2,5 ετών). Έτσι, το ευρώ (παρά τη νευρικότητα που υπάρχει για τις εξελίξεις στην Ιταλία) τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 1,3523 δολ., ενώ την προηγούμενη είχε ενισχυθεί σε υψηλό 8 μηνών, ξεπερνώντας τα 1,3573 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v