Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος στις αγορές της Ευρώπης

Θετικό πρόσημο με οριακές κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες. Νευρικότητα για τις εξελίξεις στην Ουάσιγκτον καθώς και η Κριστίν Λαγκάρντ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Άλμα 2% στην Deutsche Telekom. Πιέσεις στο μεταλλευτικό κλάδο.

Με την Κριστίν Λαγκάρντ δημοσίως να εκφράζει την ανησυχία της για τις εξελίξεις στις ΗΠΑ και για τον κίνδυνο που εγκυμονεί για την παγκόσμια οικονομία, επικρατεί κλίμα νευρικότητας στις αγορές. Οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται σε αρνητικό έδαφος καταγράφοντας μικρές κινήσεις. 

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,05% στις 86013 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,14% στις 6.458 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,54% στις 4151 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,63% στις 9286 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,05%στις 5997 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 1,385% στις 18.266 μονάδες καθώς λήγει η κυβερνητική κρίση στη Ρώμη.

Διστακτικά βήματα ανόδου καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Το κυβερνητικό λουκέτο στις ΗΠΑ συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα και το βαθιά διχασμένο Κογκρέσο αδυνατεί να καταλήξει σε κάποια συμβιβαστική συμφωνία ενώ πλησιάζει και η προθεσμία για το όριο χρέους. Το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών των Η ΠΑδήλωσε πως ενδεχόμενη κρατική χρεοκοπία θα οδηγήσει σε κρίση χειρότερη από εκείνη της Lehman. 

Ξεχωρίζει η μετοχή της Deutsche Telekom με κέρδη 2% καθώς υπάρχει έντονη φημολογία για επικείμενη ολοκλήρωση του deal στις ΗΠΑ με την T-Mobile, ενώ παράλληλα η UBS αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή σε "buy"

Πτωτικά κινείται ο μεταλλευτικός κλάδος με τη BHP Biliton να υποχωρεί κατά 0,7% και τη Rio Tinto κατά 0,6%.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετοχή της Nokian Renkaat με κάθετη πτώση 9,3% καθώς η εταιρεία ελαστικών προειδοποίησε ότι δεν θα πετύχει τους στόχους εσόδων και κερδοφορίας το 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v