Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές μετά τις ΕΚΤ, ΒοΕ

Κέρδη για τους περισσότερους δείκτες. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Αμετάβλητα τα επιτόκια της ΒοΕ και της ΕΚΤ. Αναμένεται η ομιλία Ντράγκι. Επί τάπητος και η G20. Οριακές κινήσεις στα futures της Wall.

Βήματα ανόδου πραγματοποιούν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, με την προσοχή των επενδυτών να επικεντρώνεται τόσο στις κεντρικές τράπεζες, όσο και στη σύνοδο της G20 όπου επί τάπητος βρίσκονται οι επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,34% στις 8223 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,42% στις 3996 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,56% στις 6.516 μονάδες

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,3% στις 8515 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,45% στις 5926 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει ενίσχυση 0,56% στις 16.806 

Οριακές κινήσεις πραγματοποιούν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Η Τράπεζα της Αγγλίας άφησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 0,5%.

Λίγη ώρα αργότερα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επίσης διατήρησε το βασικό επιτόκιο του ευρώ στο αρνητικό ρεκόρ του 0,5%.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες διατηρούν την ήπια άνοδό τους μετά τις ανακοινώσεις.

Έντονα ανοδικά κινούνται οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά τα ανέλπιστα θετικά στοιχεία για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ. Έτσι, η μετοχή της BMW καταγράφει κέρδη 3,8% και της Daimler ενισχύεται κατά 1,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v