Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν οι ευρωαγορές

Οριακές κινήσεις μετά τη χθεσινή ισχυρή άνοδο. Οι επενδυτές περιμένουν την ΕΚΤ, αλλά και τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ. Άλμα 45% για τη Nokia μετά το deal-έκπληξη της Microsoft. Ανοδικά τα futures της Wall.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τη χθεσινή ισχυρή άνοδο. Ξεχωρίζει, πάντως, η μετοχή της Nokia με άλμα που ξεπερνά το 40% μετά το deal που ανακοινώθηκε για την πώληση της μονάδας κινητών τηλεφώνων στη Microsoft.

Ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,14% στις 8.232 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,03% στις 4.007 μονάδες και στο Λονδίνο, ο FTSE 100 είναι αμετάβλητος στις 6.506 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,43% στις 8.466 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,28% στις 5.887 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE ΜΙΒ σημειώνει άνοδο 0,14% στις 17.012 μονάδες.

Ισχυρή άνοδο, πάντως, καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, που χθες ήταν κλειστή λόγω αργίας. 

Εκτός από τη Nokia, ο ευρύτερος κλάδος των τηλεπικοινωνιών κινείται ανοδικά. Η μετοχή της Alcatel-Lucent ενισχύεται 6,2% και της LM Ericsson Telefon 2,7%.

Οι αναλυτές, πάντως επισημαίνουν την ευρύτερη διστακτικότητα των επενδυτών, μετά και τη χθεσινή ισχυρή άνοδο. Λίγοι, άλλωστε, διστάζουν να τοποθετηθούν ακόμη περισσότερο πριν από τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη και την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v