Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή ανάκαμψη στις ευρωαγορές

Κέρδη μεγαλύτερα του 1,6% σε Παρίσι, Φρανκφούρτη. Πρωταγωνιστής η Vodafone με άλμα 4,2%. Θετικά τα στοιχεία ΡΜΙ για Κίνα. Ανοδικά οι μεταλλευτικές. Αποκλιμάκωση εντάσεων στην αγορά πετρελαίου. Κλειστή η Wall.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα των επενδυτών να στρέφεται τόσο στα οικονομικά μεγέθη, όσο και στα εντυπωσιακά επιχειρηματικά deal.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,68% στις 8239 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,64% στις 3998 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 1,3% στις 6.496 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 1,87% στις 8445 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 1,35% στις 5885 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 1,48% στις 16.928 μονάδες.

Η Wall Street είναι σήμερα κλειστή λόγω αργίας (Labor Day).

Σε πρωταγωνιστή της συνεδρίασης αναδεικνύεται η μετοχή της Vodafone με άλμα 4,2% καθώς οι αγορές αναμένουν και την επίσημη ανακοίνωση για το deal των 130 δις. δολ. με τη Verizon Wireless. Σε επίπεδο οικονομίας, οι αγορές αναθάρρησαν από την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής μεταποίησης με το δείκτη ΡΜΙ να ενισχύεται σε υψηλό διετίας. Και από την Κίνα τα αντίστοιχα στοιχεία ήταν ευοίωνα με ενίσχυση του δείκτη στο 51. Τα θετικά στοιχεία για την Κίνα έδωσαν ώθηση στο μεταλλευτικό κλάδο. Έτσι η μετοχή της Rio Tinto ενισχύεται κατά 2.8% και της BHP Billiton κατά 2.3%

Σε επίπεδο γεωπολιτικών εξελίξεων, η προσοχή στρέφεται στην Ουάσιγκτον. Η απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να ζητήσει τελικά το πράσινο φως από το Κογκρέσο για την επέμβαση στη Συρία οδήγησε σε αποκλιμάκωση των εντάσεων στην αγορά πετρελαίου. Η τιμή πετρελαίου Brent πλησιάζει τα 113 δολ. ανά βαρέλι καταγράφοντας πτώση 94 σεντ ανά βαρέλι. Επισημαίνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η τιμή πετρελαίου Brent είχε ενισχυθεί κατά 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v