Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η BoJ διακηρύττει πως η Ιαπωνία ανακάμπτει

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας επιβεβαιώνει πως η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης. Οι επόμενες κινήσεις για νομισματική πολιτική αλλά και αύξηση της φορολογίας.

Η BoJ διακηρύττει πως η Ιαπωνία ανακάμπτει

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας αναβάθμισε την εκτίμησή της για την οικονομία της χώρας υπογραμμίζοντας την πρόοδο που συντελείται, ενώ επεσήμανε πως οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό «φαίνεται να ενισχύονται». Με μία μάλλον αισιόδοξη ανακοίνωση η BoJ δήλωσε πως η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη «ανακάμπτει μετρίως» με κινητήριο δύναμη τις εξαγωγές και τις επενδύσεις του επιχειρηματικού κόσμου σε πάγια. Σημειώνει ότι αυξάνονται και οι δημόσιες επενδύσεις, ενώ ο κλάδος κατοικιών δείχνει ισχυρότερος.

Κατά συνέπεια, η BoJ αποφάσισε να τηρήσει στάση αναμονής στη νομισματικής πολιτικής, όπως πράττει από τον Απρίλιο, όταν προχώρησε στη σαρωτική νομισματική χαλάρωση που άλλαξε τα δεδομενα για την Ιαπωνία.

Οι επενδυτές ωστόσο, προβληματίζονται. Οι ανακοίνωση της BoJ αφενός εκμηδενίζει τις πιθανότητες για νέα νομισματική χαλάρωση αφετέρου ανοίγει το δρόμο στην κυβέρνηση Άμπε να προχωρήσει στην αύξηση της φορολογίας επί των πωλήσεων αυτό το φθινόπωρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v