Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη με δόντια στις ευρωαγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες. Μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ Fed, EKT και ΒοΕ συνεδριάζουν αυτή την εβδομάδα. Ξεχωρίζουν EdF, Infineon, Alcatel-Lucent. Πιέσεις στις τράπεζες και βουτιά 5,7% για Barclays.

Διστακτικά βήματα ανόδου καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζεται στο μπαράζ των εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και στις συνεδριάσεις των τριών σημαντικών κεντρικών τραπεζών.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,38% στις 8290 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,46% στις 3987 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,33% στις 6.582 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,8% στις 8443 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 0,45% στις 5778 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,74% στις 16.395 μονάδες μετά και την επιτυχή δημοπρασία ομολόγων από την οποία αντλήθηκαν 6,75 δισ. ευρώ με τη μέση απόδοση των 10ετών τίτλων να υποχωρεί στο χαμηλότερο σημείο από το Μάιο.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ξεχωρίζει η EdF με μίνι ράλι 5,7% και η Infiineon με ισχυρή άνοδο 4% καθώς ανακοίνωσαν αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Ράλι 9% καταγράφει και η μετοχή της Alcatel-Lucent η οποία δήλωσε ότι αναζητά στρατηγικό επενδυτή.

Στον αντίποδα, ο τραπεζικός κλάδος που δέχεται πιέσεις. Ο σχετικός κλαδικός δείκτης καταγράφει πτώση 0,5%, ενώ η μετοχή της Barclays βυθίζεται με νέα πτώση 5,7%. Η βρετανική τράπεζα προχωρά σε έκδοση δικαιωμάτων και αποκάλυψε τρύπα 12,8 δις. στερλινών στον ισολογισμό της. Απογοητευτικά ήταν και τα αποτελέσματα της Deutsche Bank με μείωση κερδοφορίας κατά 49%.

Οι επενδυτές πάντως, δεν ανοίγουν ακόμη τα χαρτιά τους περιμένοντας κρίσιμα οικονομικά μεγέθη, αλλά και τις συνεδριάσεις των Fed, EKT και ΒοΕ αυτή την εβδομάδα. Σήμερα αναμένεται ο δείκτης οικονομικού κλίματος και η βιομηχανική παραγωγή για την ευρωζώνη και την Παρασκευή ο δείκτης ανεργίας για τις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v