Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τροχιά αποτελεσμάτων οι ευρωαγορές

Κρατούν τα κέρδη οι περισσότεροι δείκτες εκτός από τον DAX. Αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για εξαγορές και συγχωνεύσεις μετά το deal για την Activision. Ξεχωρίζουν τα αποτελέσματα Renault, Air France και Belgacom. Πτωτικά τα futures της Wall

Περιορίζονται τα  κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές με τη Φρανκφούρτη να γυρίζει σε αρνητικό πρόσημο, ενώ και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street κινούνται πτωτικά.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,58% στις 8251 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,52% στις 3976 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,18% στις 6576 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 1,11% στις 8376 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,33% στις 5747 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει απώλειες 0,15% στις 16.407 μονάδες.

Η συμφωνία του γαλλικού ομίλου Vivendi να πουλήσει το 85% που κατέχει την Activision Blizzard ήταν ο καταλύτης για τη σημερινή συνεδρίαση.

Η εικόνα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων είναι μικτή. Η μετοχή της Deutsche Boerse υποχωρεί κατά 3,8% καθώς τα αποτελέσματα δεν ικανοποίησαν την αγορά Πτώση 4% καταγράφει και η μετοχή της ThyssenKrupp για τον ίδιο λόγο. Στον αντίποδα, η Belgacom καταγράφει ράλι 10% καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Renault και Air France ενισχύονται κατά 4 % καθώς τα κέρδη τους ικανοποίησαν την αγορά.

Ανοδικά κινούνται και οι τραπεζικές μετοχές καθώς η Credit Suisse προχώρησε σε αναβάθμιση της σύστασης για τον κλάδο σε overweight.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στο μπαράζ των εταιρικών αποτελεσμάτων που αναμένεται στις ΗΠΑ, αλλά και στο δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης για την αμερικανική οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v