Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον ρυθμό των deals οι ευρωαγορές

Θετικό πρόσημο για τους περισσότερους δείκτες. Αλλαγή του χάρτη στις τηλεπικοινωνίες με το deal της ΚΡΝ που καταγράφει ράλι 6,7%. Επενδύσεις υποδομών υπόσχεται η Κίνα. Ανοδικά ο μεταλλευτικός κλάδος. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς νέα deals αλλάζουν το τοπίο, ενώ παράλληλα η Κίνα δεσμεύεται να προχωρήσει σε επενδύσεις για την ώθηση της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,12% στις 8.358 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,2% στις 3.947 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,42% στις 6.651 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 1,51% στις 8.084 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 1,07% στις 5.712 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται ψηλότερα κατά 0,98% στις 16.392 μονάδες.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Τηλεπικοινωνίες και μεταλλευτικές στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ράλι 6,7% καταγράφει ο ολλανδικός όμιλος τηλεπικοινωνιών ΚΡΝ που ανακοίνωσε την πώληση της γερμανικής θυγατρικής του Ε-Plus. «Η είδηση της ΚΡΝ είναι θετική για τον ευρύτερο κλάδο καθώς ανεβάζει τον πυρετό συγχωνεύσεων και εξαγορών που είδαμε πρόσφατα» εξηγεί ο David Thebault της Global Equities.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται κι ο κλάδος των βασικών πόρων και οι μεταλλευτικές εταιρίες στον απόηχο της ισχυρής ανόδου που κατέγραψε χθες η τιμή του χρυσού. Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Zhang Gaoli δήλωσε μετά το κλείσιμο των αγορών τη Δευτέρα ότι η κινεζική κυβέρνηση δεσμεύεται στην επιτάχυνση της οικονομικής αναδιάρθρωσης, τονίζοντας ότι θα προχωρήσει σε κινήσεις που θα στηρίζουν τις επενδύσεις σε έργα υποδομών και κοινωνικής ασφάλισης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v