Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρύπα £12,8 δισ στον ισολογισμό της Barclays

Κεφαλαιακό κενό 12,8 δισ. στερλινών στον ισολογισμό της Barclays. Αποδίδεται στους νέους ρυθμιστικούς κανόνες. Έκδοση δικαιωμάτων με discount 35% και συρρίκνωση ισολογισμού στο "αποφασιστικό" σχέδιο του νέου CEO.

Τρύπα £12,8 δισ στον ισολογισμό της Barclays

Τρύπα 12,8 δισ. στερλινών αποκάλυψε η Barclays για τον ισολογισμό της καθώς προχωρά σε έκδοση δικαιωμάτων ύψους 5,.8 δισ. στερλινών. Επισημαίνεται ότι η μετοχή της Barclays υποχώρησε τη Δευτέρα κατά 4% όταν οι Financial Times αποκάλυψαν ότι η βρετανική τράπεζα σκοπεύει να προχωρήσει στην έκδοση δικαιωμάτων. Κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, η μετοχή της Barclays καταγράφει βουτιά 5,7%.

Η Barclays εξηγεί ότι το κενό οφείλεται στους νέους υπολογισμούς της Prudential Regulation Authority για το λόγο μόχλευσης βάσει των νέων ευρωπαϊκών κεφαλαιακών κανόνων. Δήλωσε ότι ο λόγος αναθεωρήθηκε τον προηγούμενο μήνα στο 2,5% από 2,2%. Η ΑΜΚ θα γίνει στις 185 πένες ανά μετοχή, που αντιστοιχεί σε discount 35% από τη θεωρητική τιμή της μετοχής προ της αποκοπής του δικαιώματος.

Επιπλέον, η Barclays δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε συρρίκνωση του ισολογισμού της μεταξύ 65 και 80 δισ. στερλινών, από 1,5 τρισ. στερλίνες.

Ο διευθύνων σύμβουλος Antony Jenkins κάνει λόγο για «τολμηρό και αποφασιστικό» σχέδιο και δήλωσε ότι ο στόχος για διανομή 40% - 50% κερδών σε μερίσματα θα επισπευσθεί στο 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v