Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ρυθμό των deal οι ευρωαγορές

Κέρδη για τους περισσότερους δείκτες. Μπαράζ ανακοινώσεων για συγχωνεύσεις και εξαγορές. Ξεχωρίζει η Elan με άλμα 7,9%. Αναστολή διαπραγμάτευσης για Publicis μετά το deal με την Omnicom. Θετική έκπληξη τα αποτελέσματα της Danone.

Στο ρυθμό των deal οι ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με κινητήριο δύναμη τα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και το μπαράζ ειδήσεων για συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,33% στις 8.271 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,28% στις 3.980 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,48% στις 6.546 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,49% στις 8.394 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 0,14% στις 5.769 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE ΜΙΒ υποχωρεί κατά 0,66% στις 16.313 

Οριακές κινήσεις καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται η φαρμακευτική Elan, η οποία σημειώνει άλμα 9% καθώς ανακοινώθηκε η εξαγορά της από την αμερικανική Perigo έναντι 8,6 δισ. δολ. Η είδηση πυροδότησε ευρύτερο ράλι στον φαρμακευτικό κλάδο με τη μετοχή της Shire να ενισχύεται κατά 1,5% και της iagen κατά 1%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται και ο ευρύτερος κλάδος των media καθώς κοινοποιήθηκε η συγχώνευση μαμούθ των Publicis και Omnicom σε ένα deal που αγγίζει τα 35,1 δισ. δολ. Η γαλλική Havas ενισχύεται 6,3% και η βρετανική WPP 1,5%. 

«Αυτά είναι μεγάλα deal που δίνουν μεγάλη ώθηση στην αγορά, αν και ο απόηχος είναι συνήθως βραχύβιος» δηλώνει ο Philippe de Vandiere της Altedia Investment Consulting. "Είναι Δευτέρα συγχωνεύσεων. Το χρήμα είναι φθηνό, οι επιχειρήσεις έχουν τεράστια ρευστότητα και τελικά κάποιες από αυτές βλέπουν στην κατεύθυνση των deal" εξηγεί ο David Noble της Louis Capital Markets.

Έντονα ανοδικά με κέρδη 3,4% κινείται και η μετοχή της Danone καθώς επιβεβαίωσε τον ετήσιο στόχο κερδοφορίας και ανακοίνωσε αύξηση τριμηνιαίων πωλήσεων 6,7%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v