Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Κέρδη και στα futures της Wall. Οι αγοραστικές ευκαιρίες, ο δείκτης ΡΜΙ και οι δηλώσεις Ντράγκι. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι μεταλλευτικές εταιρείες όπως και ο τεχνολογικός κλάδος. Βουτιά 7% στην Κωνσταντινούπολη.

Σε θετικό πρόσημο γυρίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές όπως και τα α futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις και ενώ οι αναλυτές αναφέρουν ότι οι επενδυτές εκμεταλλεύονται αγοραστικές ευκαιρίες.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 εκμηδένισε την πτώση του 1,2% και ενισχύεται κατά 0,19% στις 8364 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,5% στις 3968 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,11% στις 6.576 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,3% στις 8342 μονάδες , ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά 0,41% στις 5.914 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,08% στις 17.230 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι μεταλλευτικές εταιρείες όπως και ο τεχνολογικός κλάδος.

«Βουτιά» έως και 7% εξακολουθεί να καταγράφει Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, καθώς οι διαδηλώσεις στη χώρα συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα.

Τα στοιχεία για την ευρωπαϊκή μεταποίηση αποδεικνύονται καλύτερα των προσδοκιών γεγονός που θέτει ξανά επί τάπητος τις εκτιμήσεις για τις επόμενες κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Συγκεκριμένα, ο δείκτης ΡΜΙ της Markit διαμορφώθηκε τον Μάιο στο 48,3 από 46,7 τον προηγούμενο μήνα. Η αρχική εκτίμηση για το δείκτη περιοριζόταν στο 47,8.

«Δεν έχουμε δει κάποια δραματική αλλαγή στη συζήτηση περί εξόδου της Fed (από την ποσοτική χαλάρωση), αλλά οι επενδυτές το χρησιμοποίησαν ως δικαιολογία για να πουλήσουν», εξηγεί ο Masahiko Ejiri, της Mizuho Asset Management Co. Ο Μάριο Ντράγκι παράλληλα, από την Κίνα όπου βρίσκεται δήλωσε πως η κατάσταση στην ευρωζώνη «παραμένει δύσκολη» αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αναθεωρείται η πολιτική της ΕΚΤ.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στα αναμενόμενα οικονομικά μεγέθη για τις ΗΠΑ και ειδικότερα στο δείκτη δραστηριοτήτων ISM για τον κλάδο μεταποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v