Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Στο 48,3 ανακάμπτει ο ΡΜΙ μεταποίησης

Καλύτερα των προσδοκιών αποδεικνύονται τα στοιχεία για τον ΡΜΙ μεταποίησης στην ευρωζώνη. Διαμορφώθηκε το Μάιο στο 48,3 από 46,7 τον προηγούμενο μήνα. Η αρχική εκτίμηση για το δείκτη περιοριζόταν στο 47,8. Βελτίωση σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία.

Ευρωζώνη: Στο 48,3 ανακάμπτει ο ΡΜΙ μεταποίησης
Καλύτερα των προσδοκιών αποδεικνύονται τα στοιχεία για τον ευρωπαϊκό κλάδο μεταποίησης. Συγκεκριμένα, ο δείκτης ΡΜΙ της Markit διαμορφώθηκε το Μάιο στο 48,3 από 46,7 τον προηγούμενο μήνα. Η αρχική εκτίμηση για το δείκτη περιοριζόταν στο 47,8. Οι αναλυτές ωστόσο επισημαίνουν ότι ο δείκτης παραμένει κάτω από το 50, που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση δραστηριοτήτων, επί 22 συναπτούς μήνες.

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι η βελτίωση καταγράφεται τόσο στις χώρες του πυρήνα όσο και στην αποκαλούμενη περιφέρεια. «Αν και η μεταποίηση της ευρωζώνης συνέχισε να συρρικνώνεται το Μάιο, είναι ενθαρρυντικό να βλέπει κανείς ότι ο ρυθμός της μείωσης επιβραδύνεται σε τέτοιο αξιοσημείωτο βαθμό» επισημαίνει και ο επικεφαλής ανάλυσης της Markit, Chris Williamson και συμπληρώνει: «Τα στοιχεία πάντως, εξακολουθούν να υποδεικνύουν ότι το ΑΕΠ πιθανότατα μειώθηκε κατά 0,2% το δεύτερο τρίμηνο, παρατείνοντας την ύφεση της ευρωζώνης για έβδομο συνεχές τρίμηνο»

Στη Γαλλία, ο δείκτης της Markit ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο 13 μηνών. Συγκεκριμένα ενισχύθηκε στο 46,4 από 44,4 τον προηγούμενο μήνα. Η αρχική εκτίμηση του δείκτη ήταν στο 45,5. «Τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι η πτώση της μεταποίησης επιβραδύνεται» δηλώνει ο Jack Kennedy της Markit

Ο ιταλικός δείκτης ΡΜΙ ενισχύθηκε στο 47,3 από 45,5 τον προηγούμενο μήνα, έναντι πρόβλεψης στο 46,2.

Ο γερμανικός ΡΜΙ διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον προηγούμενο Φεβρουάριο. Συγκεκριμένα, άγγιξε το 49,4 από 48,1 τον προηγούμενο μήνα έναντι αρχικής εκτίμησης στο 49.

«Ο γερμανικός κλάδος μεταποίησης πέτυχε αλλαγή τάσης το Μάιο καθώς η παραγωγή και οι νέες παραγγελίες ενισχύθηκαν για πρώτη φορά στο τρίμηνο» δηλώνει ο Tim Moore της Markit.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v