Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντράγκι: Η κατάσταση στο ευρώ παραμένει δύσκολη

Κατά την επίσκεψή του στην Κίνα, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι δήλωσε πως η κατάσταση στην ευρωζώνη παραμένει δύσκολη. Ο ίδιος δεν βλέπει σημαντική βελτίωση πριν από τα τέλη του έτους. Τα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας.

Ντράγκι: Η κατάσταση στο ευρώ παραμένει δύσκολη
Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην ευρωζώνη, δηλώνει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι κατά την επίσκεψή του στην Κίνα, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι δεν αναμένει σημαντική βελτίωση πριν από τα τέλη του έτους. Μιλώντας στη Σαγκάη, τρεις ημέρες πριν από την ανακοίνωση των προβλέψεων της ΕΚΤ για ανάπτυξη και πληθωρισμό, ο κ. Ντράγκι δήλωσε ότι βλέπει «ελάχιστα σημάδια πιθανής σταθεροποίησης» συμπληρώνοντας, όμως, ότι «το βασικό μας σενάριο εξακολουθεί να είναι εκείνο της σταδιακής ανάκαμψης ξεκινώντας από τα τέλη αυτού του έτους».

«Είναι ουσιαστικά η ίδια γραμμή που διατηρεί η ηγεσία της ΕΚΤ από τις αρχές του έτους και δεν φαίνεται να περιλαμβάνει κάποια αλλαγή στις προβλέψεις της για το δεύτερο εξάμηνο» σχολιάζει το Marketwatch και συμπληρώνει: «Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η κεντρική τράπεζα θα αναθεωρήσει πτωτικά τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη αυτό το έτος -μέχρι τώρα προβλέπει συρρίκνωση στην ευρωζώνη κατά 0,5%- και μία μικρή μερίδα ελπίζει ότι θα χρησιμοποιήσει αυτήν την υποβάθμιση των προβλέψεων για να δικαιολογήσει νέα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v