Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει η νευρικότητα στις ευρωαγορές

Αλλαγή σκηνικού στις ευρωαγορές. Εκμηδενίστηκαν τα αρχικά κέρδη για τους δείκτες. Έντονος προβληματισμός για την οικονομία. Η έκθεση καταπέλτης του ΔΝΤ. Οριακές μεταβολές στα futures της Wall.

Αλλαγή σκηνικού στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς τα αρχικά κέρδη εκμηδενίστηκαν και οι περισσότεροι δείκτες γύρισαν σε αρνητικό πρόσημο. Έντονος φαίνεται πως είναι ο προβληματισμός για την οικονομία μετά και την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ, που υποβαθμίζει τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία και προειδοποιεί ότι η Ισπανία δεν θα πετύχει τους στόχους και του 2013.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,47% στις 7.256 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,09% στις 3.403 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,29% στις 5.829 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει πτώση 1,09% στις 7.811 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται χαμηλότερα κατά 0,09% στις 5.363 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,12% στις 15.544 μονάδες.

Οριακές μεταβολές στα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Επισημαίνεται ότι οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν με θετικό πρόσημο κυρίως λόγω της αιφνιδιαστικής ένεσης ρευστότητας 42 δισ. δολ. από την κεντρική τράπεζα της Κίνας. Οι προβληματισμοί για την οικονομία, όμως, φαίνεται πως ενέτειναν το κλίμα νευρικότητας μετά και την τελευταία δυσοίωνη έκθεση του ΔΝΤ αλλά και τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ενεργειακός κλάδος, αν και ξεκίνησε τη συνεδρίαση ανοδικά, τώρα δέχεται πιέσεις. Η μετοχή της Royal Dutch Shell υποχωρεί κατά 0,5% και της BG Group κατά 0,6%.
Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, η μετοχή της Deutsche Bank υποχωρεί κατά 0,8% και της Commerzbank κατά 0,5%. Στο Παρίσι, η μετοχή της Alcatel-Lucent καταγράφει πτώση 1,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v