Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Θετικό πρόσημο για τους περισσότερους δείκτες. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο κλάδος βασικών πόρων, ενέργεια και μεταλλευτικές. Τα βλέμματα στο δείκτη ανεργίας των ΗΠΑ. Οριακές κινήσεις στα futures της Wall.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες με κινητήριο δύναμη τον κλάδο των βασικών πόρων. Το κλίμα βελτιώθηκε μετά τα χθεσινά θετικά στοιχεία για τις αιτήσεις επιδομάτων στις ΗΠΑ, αν και οι επενδυτές διστάζουν να πάρουν μεγάλες θέσεις μέχρις ότου ανακοινωθεί σήμερα και ο δείκτης ανεργίας για τη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Ως προς την κρίση της ευρωζώνης, η επίσκεψη της Angela Merkel στην Αθήνα την Τρίτη, που ανακοινώθηκε επισήμως από τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, κρίνεται ως ιδιαιτέρως σημαντική εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0.57% στις 7.346 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,84% στις 3.429 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,47% στις 5.855 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,57% στις 7.858 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει κέρδη 0,94% στις 5.340 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 1.1% στις 15.680 μονάδες.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Πρωταγωνιστής της σημερινής συνεδρίασης είναι ο ευρύτερος κλάδος των βασικών πόρων. Μετοχές του κλάδου ενέργειας και φυσικών πόρων, όπως και μεταλλευτικών εταιρειών καταγράφουν ισχυρή άνοδο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μετοχή της BP ενισχύεται κατά 1.5% και της Rio Tinto κατά 1.6%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v