Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική ώθηση στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με πρωταγωνιστή τις τράπεζες. Η έκθεση της ΕΒΑ, καθώς και οι εξελίξεις στις κεντρικές τράπεζες ΕΚΤ, ΒοΕ και Fed βρισκονται στο προσκήνιο. Τα βλέμματα και στην ισπανική δημοπρασία.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με πρωταγωνιστή τον τραπεζικό κλάδο, εν μέσω εξελίξεων από τις κεντρικές τράπεζες, και κυρίως των συνεδρίασεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,55% στις 7.362 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,51% στις 3.423 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,34% στις 5.845 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει κέρδη 0,61% στις 7.874 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει άνοδο 0,15% στις 5.326 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,28% στις 15.576 μονάδες.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών του STOXX 600 καταγράφει κέρδη 0,9%. Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή κοινοποίησε την Τετάρτη ότι οι τράπεζες της ευρωζώνης έχουν αντλήσει νέα κεφάλαια 205 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της προάσπισής τους από την ευρωκρίση. 

Η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Εκτιμάται ότι ο Mario Draghi θα τηρήσει στάση αναμονής ώστε να ξεκαθαριστεί η στάση της Ισπανίας αλλά και να υπάρξουν περισσότερα στοιχεία για την οικονομία της ευρωζώνης. Οι επενδυτές, άλλωστε, αναμένουν σήμερα και τη δημοπρασία ομολόγων της Ισπανίας.

Αμετάβλητα διατήρησε και τα επιτόκια της στερλίνας και η Τράπεζα της Αγγλίας , ενώ κοινοποιούνται σήμερα και τα πρακτικά της πρόσφατης συνεδρίασης της Fed. Με άλλα λόγια, οι επενδυτές θα αποκτήσουν αρκετά στοιχεία ως προς τις εκτιμήσεις των κεντρικών τραπεζών για την οικονομία και τις επόμενες κινήσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v