Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν οι ευρωαγορές

Μικτή εικόνα και περιορισμένες κινήσεις στις ευρωπαγορές. Ο Mariano Rajoy διέψευσε άμεση προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης. Προβληματισμός από τα νέα στοιχεία  για Κίνα. Οριακές κινήσεις στα futures της Wall.

Έντονη νευρικότητα καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς ο Ισπανός πρωθυπουργός διαψεύδει ότι επίκειται άμεση προσφυγής της χώρας στον μηχανισμό στήριξη, ενώ και οι ενδείξεις από τη διεθνή οικονομία δεν είναι θετικές.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται οριακά κατά 0,08% στις 7.311 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,21% στις 3.406 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται υψηλότερα κατά 0,10% στις 5.815 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει απώλειες 0,38% στις 7.837 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει κέρδη 0,52% στις 5.293 μονάδες ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,25% στις 15.534 μονάδες.

Οριακές μεταβολές καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η απότομη επιβράδυνση του κινεζικού κλάδου υπηρεσιών. Ο σχετικός δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο διετίας. Στην ευρωζώνη, η νέα υποχώρηση του συνολικού δείκτη ΡΜΙ υποδεικνύει ύφεση καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Εκτός από τις ανησυχίες για τη διεθνή επιβράδυνση όμως, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες νευρικότητας. «Η υπομονή όλων εξαντλείται. Περιμένουν να δουν τι θα γίνει με το επίσημο αίτημα της Ισπανίας για καθολική στήριξη της οικονομίας που θα πυροδοτήσει και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» εξηγεί ο Mitul Kotecha της Credit Agricole και συμπλήρωσε: «Η αργία στην Κίνα και η διστακτικότητα ενόψει των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ την Παρασκευή κρατά την αγορά σε όρια.

Η μετοχή της Tesco υποχωρεί κατά 1% καθώς η βρετανική εταιρεία λιανικού εμπορίου ανακοίνωσε για πρώτη φορά σε δύο δεκαετίες μείωση κερδών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v