Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στις ευρωαγορές

Με βήμα σημειωτόν οι περισσότεροι δείκτες. Διστακτικές κινήσεις μετά το μπαράζ αρνητικών μεγεθών στην Ασία. Η προσοχή στραμμένη στα ευρωπαϊκά μεγέθη ΡΜΙ και ανεργίας. Τα βλέμματα και στον χρησμό Moody's για Ισπανία.

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές καθώς εντείνεται ο προβληματισμός για την πορεία της διεθνούς οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30, ο γαλλικός CAC 40 αλλά και ο ισπανικός ΙΒΕΧ άνοιξαν με διστακτική άνοδο 0,1%, ενώ αντιθέτως στο Μιλάνο ο FTSE MIB ξεκίνησε τη συνεδρίαση με πτώση 0,2%.

Νωρίτερα, υπήρξε μπαράζ αρνητικών μεγεθών για την Ασία, με συρρίκνωση δραστηριοτήτων στην κινεζική μεταποίηση, αιφνιδιαστική επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ιαπωνία και μείωση των εξαγωγών στη Νότιο Κορέα.

Οι επενδυτές στρέφουν τώρα την προχοχή τους στην ευρωζώνη, όπου αναμένεται ο δείκτης ΡΜΙ, αλλά και στοιχεία για την ανεργία στη Γηραιά Ήπειρο.

Τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν παράλληλα, ότι οι αγορές αναμένουν άμεσα αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Moody's για την Ισπανία, όπου μάλιστα δεν αποκλείεται νέα υποβάθμιση σε επίπεδο junk.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v