Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά το χθεσινό sell off. Ανοδικά τράπεζες και μεταλλευτικές. Φήμες για μαζική ένεση ρευστότητας από την Κίνα. Τα βλέμματα στραμμένα στη Μαδρίτη. Θετικό πρόσημο στα futures της Wall.

Με στήριξη από τις φήμες για μαζική ένεση ρευστότητας στην Κίνα, οι ευρωπαϊκές αγορές ανακάμπτουν από την ισχυρή πτώση της χθεσινής συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,49% στις 7.312 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,73% στις 3.439 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,41% στις 5.792 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,365% στις 7.905 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει κέρδη 0,55% στις 5.242 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,94% στις 15.552 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Οι τραπεζικές μετοχές όπως και ο μεταλλευτικός κλάδος βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Στην κινεζική αγορά, υπάρχουν φήμες ότι η κεντρική τράπεζα ενδέχεται να παρέμβει άμεσα διοχετεύοντας ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα. Ίσως μάλιστα και κατά τη διάρκεια της αυριανής τοπικής αργίας. Φήμες που οδήγησαν και σε μίνι ράλι 3% για το χρηματιστήριο της Σαγκάης.

Στη Γηραιά Ήπειρο πάντως, η νευρικότητα για τις εξελίξεις αναφορικά με την στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης χρέους επιμένει. Η υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας δήλωσε και σήμερα ότι ο ESM και η τραπεζική ενοποίηση δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αντιμετωπιστούν υφιστάμενα προβλήματα. Μία ημέρα νωρίτερα, οι υπουργοί Οικονομικών Γερμανίας, Ολλανδίας και Φινλανδίας με ανακοίνωσή τους, ουσιαστικά αμφισβητούν τη συμφωνία ορόσημο της συνόδου Κορυφής του Ιουνίου για απευθείας στήριξη των τραπεζών μέσω του ESM.

Εν τω μεταξύ, άπαντες αναμένουν τις εξελίξεις στην Ισπανία, όπου ο Mariano Rajoy παρουσιάζει τα νέα μέτρα λιτότητας εν μέσω συνεχιζόμενων διαδηλώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v