Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές. Μίνι ράλι 2,6% στη Μαδρίτη. Αναφορές ότι λήγει το σήριαλ με το νέο ισπανικό πακέτο. Κέρδη για τράπεζες και φαρμακευτικές. Ανοδικά κινείται και η Wall.

Με τον ξένο Τύπο να αναφέρει ότι κλείνει το θέμα του νέου πακέτου για την Ισπανία δημιουργήθηκε θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές. Οι μετοχές του τραπεζικού και του φαρμακευτικού κλάδου ηγήθηκαν της ανόδου.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 έκλεισε με κέρδη 0,84% στις 7.451 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,59% στις 3.530 μονάδες ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κατέγραψε άλμα 2,6% στις 8.230 μονάδες.

«Οι αγορές προεξοφλούν το μέλλον και εάν ο κίνδυνος για καταστροφή μειώνεται τότε οι αγορές ευνοούνται» εξηγεί ο Neil Wilkinson της Royal London Asset Management και συμπλήρωσε: «Το πακέτο στήριξης για την Ισπανία δεν λύνει την κρίση, αλλά αφαιρεί ένα στοιχείο αβεβαιότητας»

Οι Financial Times αναφέρουν ότι οι ευρωπαϊκές αρχές εργάζονται μυστικά για να προετοιμάσουν το έδαφος ενός νέου ισπανικού προγράμματος διάσωσης και απεριόριστων αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ, βοηθώντας τη Μαδρίτη να συγκροτήσει ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Σημειώνεται ωστόσο, ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble δήλωσε πως Βρισκόμαστε σε πλήρη συμφωνία με την ισπανική κυβέρνηση ότι η χώρα δεν χρειάζεται νέο πρόγραμμα στήριξης».

Οι εξελίξεις αυτές έδωσαν ώθηση στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, παρά την υποβάθμιση της Banco Popular από τη Fitch Ratings. Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών κατέγραψε κέρδη 1,7%.

Ο φαρμακευτικός κλάδος ευνοήθηκε κυρίως από την αναβάθμιση της σύστασης της UBS για τη μετοχή της Novonordisk, της οποίας η μετοχή κατέγραψε κέρδη 1,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v